fredag, september 12, 2014

Torskryggfilé med baconpotatis


 
Hej mina fina!
 
Mitt "måndagens inlägg" (har ambitionen att göra ett inlägg varje måndag) fallerade... Opererade mig, inget allvarligt men det tar på krafter ändå...
 
En fråga till er... Vilken dag skulle passa bättre att komma med nya recept - måndagar eller fredagar? Tacksam för svaren!
 
Så nu ska jag bjuda på lite gott till helgen istället! Enkelt & gott, mitt motto kvarstår!
 
Torskryggfilé tinad eller färsk (välj MSC, ASC eller Krav märkta)
Mjölig potatis
Bacon tärnad
Salladslök
Färsk spenat
Smör till stekning
 
 
Koka skalade potatis och mosa grovt. Stek bacon i en stekpanna och tillsätt i potatis. Hacka salladslök och lägg den också i potatis. Rör ordentligt om och smaka av. Vid behov salta och peppra. Tänk på att bacon har mycket salt i sig.
 Salta och peppra filé efter smaken och stek i smöret tills den fått fin yta.
Spenat ska bara få värmas upp i smöret. När den ändrade färgen är den klar att serveras.
 
Såsen var ett försök att hitta genvägar. Örtsås från Felix.... Inget jag rekommenderar, tyvärr... *ler*
 
Smaklig spis, mina vänner och trevlig helg!
 
kram/Olg@
 

6 kommentarer :

  1. Vilken jättegod rätt du presenterar idag! För mej spelar det ingen roll vilken dag du lägger ut. Man kan ju också gå tillbaka här!

    Du frågar om lampslingan hos mej - den är från Lagerhaus (billigare än Granit, men exakt samma). Jag skaffade en timer att sätt i kontakten, så kan man reglera ljusstyrkan.

    Krya på dej och sköt om dej!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  2. Hej min vän.
    Vilket härlig recept, det ska jag printa ut direkt!
    Mig spelar det ingen roll vilken dag, men fredag är nog den dagen som det känns roligast på nåt sätt... kanske för att man är ledig och känner att man har lite tid :)
    Stor kram
    Jessica

    SvaraRadera
  3. Ikväll blir det torskrygg här, det är
    min favorit. Ska testa ditt recept en annan gång.
    Ha en fin helg
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  4. Vilket mumsigt recept, det ska jag absolut prova. Använde torskrygg och massor av handskalade räkor till en underbart god fiskgratäng igår, serverade egengjord potatismos till. Torskrygg är så gott och enkelt att använda.
    Fredagar kan vara en bra dag, då kan man testa receptet under helgen.
    Önskar dig en fin höstvecka!
    Kram Annica

    SvaraRadera
  5. MMMMM det där ser sååå gott ut att jag nästan dregla över tangentbordet haha :) önskar en skön solig helg

    Ny post ute...underbar orientalisk inredning :)

    LOVE Maria at inredningsvis - Swedish decor, food, and fashion

    SvaraRadera

TACK FÖR ATT DU LÄMNAR ETT SPÅR EFTER DIG!
HAR DU INGEN BLOGG VÄLJER DU "ANONYM" ALTERNATIV SEN KAN DU KOMMENTERA
HÄLSNINGAR, OLG@

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails