Hej mina sköna!
Vardagen med studier på schemat börjar sätta sig... Det är en ny känslan att vara hemma på kvällar och helger och vara med mina döttrar... *glad*
Jag upptäckte ett nytt recept på kantarellpaj, som jag gärna delar med er!
2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl crème fraiche
3 ägg
100 g riven ost (ta Västerbotten, lyxa till lite)
300 g kantareller
1 gul lök
Gör pajdeg och klä in formen på ca 24 cm. Sätt i frysen i 5 minuter eller 30 minuter i kylen.
Nagga med gaffel några håll så luften går ut. Förgrädda i ugnen på 225 grader.
Stek i riklig smör svamp och hackade lök till svampen är finstekt.
Fördela svampen i pajformen.
Blanda crème fraiche och ägg, tillsätt osten sen och häll blandningen över svamp i pajformen.
Grädda i ca 20 minuter eller tills färgen blivit gyllene brun.
Maffig och gott!
Trevlig helg till er, mina vänner!
kram/Olg@
Undrar om jag inte skall ta och ägna några timmar i helgen till att leta efter det gula guldet i skogen? Det är ju så himla gott.
SvaraRaderaÖnskar dig också en fin fredag!
Perfekt fredagsmat, tack för receptet.
SvaraRaderaKramar och trevlig helg
AnnaMaria
Det lät riktigt gott, kanske skulle försöka få tag på lite kantareller och testa receptet =)
SvaraRaderaHa en fin helg!
Kram Annica
Tack för receptet..ser jättegod ut och kantareller är ju bara så gott.
SvaraRaderaHa en trevlig helg.
Kram Britt
Det där såg verkligen gott ut! Jag kanske får ge mig ut på lite kantarelljakt ändå =)
SvaraRaderaHa en bra dag!
Kram Petra
Hej min vän.
SvaraRaderaOj va gott det ser ut!
Såhär på höstkanten blir man verkligen sugen på mat/bak, att ha lite mera tid till att mysa och experimentera i köket.
Stor kram till dig.
Jessica
Mums, verkar smaskigt det där , får nog ta och prova ditt recept.
SvaraRaderaKRAM
Eva
Så roligt att studera! Förstår att du uppskattar att vara hemma på kvällar och herlger.
SvaraRaderaKantarellpaj är underbart gott! Roligt med att annat recept än det gamla vanliga som jag alltid gör, ska provas, antagligen till helgen.
Fin vecka till dig
Kram Anncathrine
Hejsan Anncathrine,
SvaraRaderaHur mår Ni överthere? Det var ett tag sen. Sommaren gjorde mig så lat att blogga *fniss
Mumsig med kantareller. Jag brukar baka denna paj precis med ditt recept fast i cupcakes storlek varje gång vi har kräftskiva hemma. Gudomligt!
Njut denna solig dag och ha det skönt.
/CC girl