fredag, september 06, 2013

Kantarellpaj


 
Hej mina sköna!
 
Vardagen med studier på schemat börjar sätta sig... Det är en ny känslan att vara hemma på kvällar och helger och vara med mina döttrar... *glad*
 
Jag upptäckte ett nytt recept på kantarellpaj, som jag gärna delar med er!
 
2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl crème fraiche
3 ägg
100 g riven ost (ta Västerbotten, lyxa till lite)
300 g kantareller
1 gul lök
 
Gör pajdeg och klä in formen på ca 24 cm. Sätt i frysen i 5 minuter eller 30 minuter i kylen.
Nagga med gaffel några håll så luften går ut. Förgrädda i ugnen på 225 grader.
Stek i riklig smör svamp och hackade lök till svampen är finstekt.
Fördela svampen i pajformen.
Blanda crème fraiche och ägg, tillsätt osten sen och häll blandningen över svamp i pajformen.
Grädda i ca 20 minuter eller tills färgen blivit gyllene brun.
Maffig och gott!
 
Trevlig helg till er, mina vänner!
kram/Olg@

9 kommentarer :

  1. Undrar om jag inte skall ta och ägna några timmar i helgen till att leta efter det gula guldet i skogen? Det är ju så himla gott.

    Önskar dig också en fin fredag!

    SvaraRadera
  2. Perfekt fredagsmat, tack för receptet.
    Kramar och trevlig helg
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  3. Det lät riktigt gott, kanske skulle försöka få tag på lite kantareller och testa receptet =)
    Ha en fin helg!
    Kram Annica

    SvaraRadera
  4. Tack för receptet..ser jättegod ut och kantareller är ju bara så gott.
    Ha en trevlig helg.
    Kram Britt

    SvaraRadera
  5. Det där såg verkligen gott ut! Jag kanske får ge mig ut på lite kantarelljakt ändå =)
    Ha en bra dag!
    Kram Petra

    SvaraRadera
  6. Hej min vän.
    Oj va gott det ser ut!
    Såhär på höstkanten blir man verkligen sugen på mat/bak, att ha lite mera tid till att mysa och experimentera i köket.
    Stor kram till dig.
    Jessica

    SvaraRadera
  7. Mums, verkar smaskigt det där , får nog ta och prova ditt recept.
    KRAM
    Eva

    SvaraRadera
  8. Så roligt att studera! Förstår att du uppskattar att vara hemma på kvällar och herlger.

    Kantarellpaj är underbart gott! Roligt med att annat recept än det gamla vanliga som jag alltid gör, ska provas, antagligen till helgen.

    Fin vecka till dig
    Kram Anncathrine

    SvaraRadera
  9. Hejsan Anncathrine,

    Hur mår Ni överthere? Det var ett tag sen. Sommaren gjorde mig så lat att blogga *fniss

    Mumsig med kantareller. Jag brukar baka denna paj precis med ditt recept fast i cupcakes storlek varje gång vi har kräftskiva hemma. Gudomligt!

    Njut denna solig dag och ha det skönt.
    /CC girl

    SvaraRadera

TACK FÖR ATT DU LÄMNAR ETT SPÅR EFTER DIG!
HAR DU INGEN BLOGG VÄLJER DU "ANONYM" ALTERNATIV SEN KAN DU KOMMENTERA
HÄLSNINGAR, OLG@

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails