fredag, september 13, 2013

Hjort med ugnrostade rotfrukter


 
 
Hej mina fina!
 
Vad passar bättre som höstens mat om inte vilt? Under Östgötadagar, förra helgen, har jag inhandlat lite delikatesser... Hjort, vildsvin har kommit med mig hem...
 
Receptet är enkel och smaken är så himmelsk god!!!
 
 Salta och peppra innanlår av hjorten innan du bryner den i smöret i en stekpanna.
 
Sätt ugnen på 150 grader. Stek låren till inre temperatur blir ca 58 grader. Sen lägg den under följe medan rotfrukter rostas.
 
Skala och skär i lika stora delar morötter, palsternacka, söt potatis och vanlig potatis. Salta med havssalt, ringla över god oliv olja, lägg lite rosmarin kvistar på och rosta i ungen på 250 grader i ca 30 minuter.
 
I stekpannan, där köttet stektes, ska göras såsen.
 
Stek finhackat gul lök. Tillsätt mjölet och stek lite till. Häll över grädde och fond (vilt, kantarell, kalv) och strö över trattkantarellers pulver (förra årets skördens rester).

Servera med svarta vinbärs gelé...
 
Trevlig helg, mina vänner och smaklig måltid!
 
kram/Olg@

4 kommentarer :

  1. Mmm, vad gott det lät. Du verkar tycka om att laga mat.
    Ha fortsatta fina höstdagar,
    Kram Britt

    SvaraRadera
  2. Vilt och rotfrukter, vilken höstlängtan jag fick nu! :)

    SvaraRadera
  3. Nu blir jag hungrig:) Tack för receptet det ser smaskens ut! Önskar dig en trevlig kväll...KRAM Helena

    SvaraRadera

TACK FÖR ATT DU LÄMNAR ETT SPÅR EFTER DIG!
HAR DU INGEN BLOGG VÄLJER DU "ANONYM" ALTERNATIV SEN KAN DU KOMMENTERA
HÄLSNINGAR, OLG@

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails