måndag, juni 16, 2014

Kalkonbröstfilé med quinoa och kesoröra


 
 
Hej mina fina!
 
 
Japp, jag lever... Och lagar maten varje dag... *ler* men på grund av mina studier plus arbete plus familjen hade jag lite svårt at hinna med min blogg.... Ni ska veta att jag tänkte på er, var och en, hela tiden... *glad* Upptäckte att de som jag aldrig trodde läste min blogg gör det och det gläder mig verkligen... *blink*
 
Nu kör vi, glada gänget!
 
Kalkon är ett bra val - mager kött med bra smak. Lätt att tillaga och det är viktigt, tycker jag.
 
Stek i olivolja i en stekpanna och salta & peppra efter smaken...
 
Lägg över i ugnfastform och tillaga i ugnen på 200 grader i ca 20 - 30 minuter, beroende på storleken och tjockleken på köttbiten. Saften ska vara genomskinlig när köttet är färdigt.
 
Trikolor quinoa är lite roligare att servera och äta, så in i vattnet och koka enligt anvisningarna på förpackningen.
 
Keso (250 gr) och två mogna avokado, saft från 1 citron, salt och peppar efter smaken - allt körs i blender till en slät röra (eller matberedare eller med stavmixer). En klyfta vitlök passar bra, enligt mig...
 
I nästa inlägg kommer jag dela med mig ett nytt (för mig) recept på en röra som passar utmärkt till sommarens maträtter - fräsch och god.. 
 
Jag serverade med inlagda gurkor och marinerad vitlök - succé var förutspått!
 
Ha en fin vecka, mina vänner!
 
Jag lovar att inte försvinna nu....
 
kram/Olg@ 
 

10 kommentarer :

  1. Kalkon med kesoröra, så gott! Det
    är inte så ofta det finns kalkon i vår lilla
    butik, men om, så köper jag alltid.
    Roligt att du är tillbaka
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  2. Kul att höra från dig, jobbigt med studier... Kalkon det lät väldigt gott, måste testa detta.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  3. Tack för recept o tack för dina rader hos mej 💜 Gunilla

    SvaraRadera
  4. Det ser verkligen jättegott ut! Det vattnas i munnen!
    Detta ska jag prova! Kesoröran låter jättegod och kan säkert användas till det mesta i sommar!
    Kram
    LIsa

    SvaraRadera
  5. Välkommen tillbaka =). Jag vet hur det är när tiden aldrig räcker till och alla måsten hopar sig.
    Röror är perfekt så här i grillsäsonger, den här måste jag absolut testa.
    Önskar dig en fortsatt trevlig midsommarhelg!
    Kram Annica

    SvaraRadera
  6. Tack för hälsningen...önskar dej en fortsatt fin midsommar helg!!
    Hoppas bara vädret blir bättre;)
    Kram bia

    SvaraRadera
  7. Maten ser gudomlig ut!! :)
    Och så många fina bilder du har på din blogg! <3
    Ha en riktigt härlig midsommar!
    Kram/ Sonja

    SvaraRadera
  8. Hej!
    Vad trevligt att komma hit :-)
    Vilken jättefin blogg du har.
    Ha en fortsatt fin helg.
    Kram
    Cattis

    SvaraRadera
  9. Ha en fortsatt trevlig Midsommar!
    /Kram

    SvaraRadera
  10. Hej!
    Tack för din kommentar.
    Åhhhh , det där ser jättegott ut! Det ska jag absolut prova .

    Kram Anncathrine

    SvaraRadera

TACK FÖR ATT DU LÄMNAR ETT SPÅR EFTER DIG!
HAR DU INGEN BLOGG VÄLJER DU "ANONYM" ALTERNATIV SEN KAN DU KOMMENTERA
HÄLSNINGAR, OLG@

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails