måndag, februari 10, 2014

Kycklinggryta med mangocurry

Hej alla godingar!
 
Hur känns det nu när våren träder fram? Visst det är grått och så där, men fåglar!! De luras inte gråa träd... De sjunger och har sig.. Då är våren på gång!! Håll ut, säger jag! *glad*
 
 
Lite sent inlägg denna gången.. Försöker komma med ett recept innan helgen annars..
 
Låter underbart "mangocurry" och det är det. Kryddan köptes på Ica, men troligen finns på välsorterade livsmedels butiker.
 
2-3 kycklingsfilé
1 stor gul lök
2 klyftor vitlök
ca 50 g champinjoner
1 burk krossade tomater
2 tsk ajvar
2-3 tsk tomatpuré
1 dl färdig kyckling buljong (på fond eller tärning)
2-3 tsk mangocurry
2,5 dl crème fraiche
 
Sker filéerna i smalare bitar och fräs i raps/oliv olja. Tärnade gul lök kommer när kycklingen har byt färg. Rör om och låt gå... Om ca 5 minuter skivade champinjoner hälls i. Rör om och låt puttra på.  Om ytterligare 5 minuter rör i ajvar och tomat puré och omgående tomater på burk. Häll i buljong och curry och sätt på locket. Efter ca 15 minuter är grytan färdig!
 
Servera med ris eller med quinoa eller bulgur för nyttigare version *blink*
 
Smaklig måltid, mina vänner!
 
kram/Olg@

4 kommentarer :

  1. Va gott jag gillar dessa smaker. Tack för receptet...printar ut det nu.
    Kram på dig från Maria

    SvaraRadera
  2. Lite underligt när det känns som vår i
    februari, men samtidigt skönt när snön
    tinar bort och det är takdropp.
    Ha en fin vecka
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  3. Ser jättegott ut :)
    Hopas allt är bra med dig min vän.
    Stor kram på alla hjärtans dag!
    Jessica

    SvaraRadera

TACK FÖR ATT DU LÄMNAR ETT SPÅR EFTER DIG!
HAR DU INGEN BLOGG VÄLJER DU "ANONYM" ALTERNATIV SEN KAN DU KOMMENTERA
HÄLSNINGAR, OLG@

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails