torsdag, oktober 08, 2009

Hem ljuva hem!

Jag misstänker att studieresor görs bara för att vi ska uppskatta hur bra vi har det hemma=)

Vi har varit på Västkustfamiljer och fick mycket intressant information om hur det fungerar och lite insikt i deras vardagliga liv. Hoppas verkligen för dem ungar son befinner sig där att allt blir bra i framtiden och de återvänder aldrig till det gamla som för de till behandlingen.... Livet är hårt...

Marstrand, hos Västkustfamiljer.


Men efter besöket hade vi lite tid på oss i Göteborg. Klart att jag inte skulle sitta på vandrarhemmet och vänta i 3 timmar tills vi skulle börja äta. Jag och min kompis gick lite runt och besökte både NK och Antikhandlarna. På NK blev det inget då men dagen efter har jag gjort lite inköp för min N som önskade sig knästrumpor och lite diverse.


På NK ii en butik stått det den här underbar skänk som jag var tvungen att ta bilden på! Så fin var den! Tycker ni att den är fin?

Sen har jag hittad underbar butik som hette Diversehandel... Jo... Vad ska man säga... Jag förlorade mig där inne. Jag ville ha så mycket!!! Och så läckert det såg ut också! Mums! Jag bara övertalade mig själv att INTE shoppa loss just då för att bära på kassar efter restaurangen är inte så kul.

En liten del av butiken... Fina saker fanns det i den!

Juste, restaurangen... Rara ni, aldrig gå till Golden Day´s i Göteborg. Service... Ja, de har aldrig hört talas om sådant. Tjejen bara smällde tallriken på bordet utan "smaklig måltid" och till och med var så fräck att bad om att vi skulle "dämpa oss för att där sitter våra gäster och ni stör"!!!!! Kan det vara "trevligare"???? FYYYY... Maten, ja... Jag vet inte om dem HAR maten. För att planka med köttet som jag fick jag vågade inte röra. Folk berättade att moset var KALL och köttet smakade fisk. Bäh.... Jag beställde (utan att tänka efter) istället en toast med skagen röra men sen tänkte jag att på sådant ställe äta skaldjur är livsfarligt! He he... Det blev bara öl som jag hann dricka innan maten och vin som vi beställde in och tänkte inte lämna åt dem super otrevliga servitriser! Nähä, alltså själva sällskapet var vi nöjda med. Vi skrattade mycket och hade roligt, men stället får minus 10 poäng!

Men, till det trevliga!

Butiken, ja. Jag fick med mig skylten med Mom´s kitchen på! Så mysigt är den ovanpå spisen. Temporärt. Sen kommer det fixas lite. Sen ett hjärta av ståltråd. Lite luffarslöjd. Och så små saker till mina tjejer.

Visst är den underbar?

Hjärtat hänger och väntar på lite utsmyckning med blommor och sånt!


Olämpligt nog har funnits i närheten av butiken Panduro affär. Ja, det blev flera "små saker" till mamman =)

Och Antikhandlarna var inte så spännande som jag förväntade mig. Tyvärr. Första dagen kom vi dit strax innan de stängdes och i en butik försäljare var mycket oförskämd! Undrar om jag dras till sådana just i Göteborg?=) Men jag brukar vara så lätt att hitta den lätta tonen att småprata och så. Men men.. Jag frågade om priset på ett trämått lite äldre. Och fick höra priset som jag skulle kunna acceptera, men han lagt till:
- Lätt det dyrt?
- Åh, lite, ja...
- Här har du ännu dyrare, sa han och nämnde priset 3 dubbelt så högt som första...
Jag tänkte att så reagerar man inte som säljare, man hittar ju på för att locka kunden med för att en ska lägga ut pengar. Men jag hade fel om mannen som jag trodde att det var allt han kunde. Han fortsatt:
- Har du inte plånboken med dig eller våda?
Och då vände jag mig och gick därifrån. Och jag tänkte köpa flera saker som skulle komma upp i ganska bra summan. Men det blev inget som förstår. Synd.

Det finns så många olika människor. Otrevliga dem ibland. Tyvärr.


Lite mer detaljer från Diversehandel.

Men jag var mycket nöjd med dagen 2. Det blev mer shopping som sagt. Butiken med inredningsdetaljer fick skåda mig igen och köpte ännu fler roliga saker! Bara färden i bussen gör mig trött. Och sängar på hotellet/vandrarhemmet är oftast obekväma. Annars jag älskar att åka i väg ;)

Lite LUGN flyttade in till oss ;)


I dag är jag med L hemma. Hon är inte fullt frisk och jag var ledig från skolan så vi stannar hemma och myser. Imorgon med.

Hoppas att ni hade en bra vecka! Har ni fått nåt roligt gjort? Nu ska jag över till er och kolla lägget ;)
Kram till er!

3 kommentarer :

 1. Det var roligt och åka till Göteborg och gå på studiebesök. Att du träffade flera otrevliga människor var inte alls kul, usch och fy för såna typer. Du hade nog bara otur den dagen. Tycker du köpte mycket fint, gillar dina bokstäver med ordet lugn.
  Ha en lugn bra dag
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 2. Hej vilken rolig resa du vart ute på! Och vad fina saker du fick med dej hem!
  Du undrar om rosor,om knopparna som du skall knipsa av är tillräckligt utvecklade är det bara att knipsa av dom....
  Väl inne gör du riktiga snea snitt i stjälken och sätter ner dom i så varmt kranvatten som du kan få.... då brukar dom börja öppna sej, om du sedan skall torka dom hänger du dom upp och ner i ca 2 veckor...
  Kram Kathrine!

  SvaraRadera
 3. Aj då vilken personal du stötte på hoppas att de går back i de kassorna, kunden har alltid rätt heter det ju, men de kanske missade den kursen? Ja och charmkurs fanns inte heller med :P
  Hoppas att resan ändå var trevlig och att du fick slappna av lite i alla fall.
  Hoppas att ni kryar på er under helgen.
  Kramar Therese

  SvaraRadera

TACK FÖR ATT DU LÄMNAR ETT SPÅR EFTER DIG!
HAR DU INGEN BLOGG VÄLJER DU "ANONYM" ALTERNATIV SEN KAN DU KOMMENTERA
HÄLSNINGAR, OLG@

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails