måndag, augusti 25, 2014

Kalvbiffar med fetaost


 
 
Hej mina vänner!
 
Hoppas att ni finner er i det regniga vädret...
Det passar bra mig som börjar imorgon en ny termin i LiU. Mindre tankar som stör *skrattar*
 
Jag vill bjuda i dag på lite annorlunda pannbiffar. Kalvfärs är mer mör och lätt i smaken. Så jag gjorde så här:
 
300 g kalvfärs
½ förpackning fetaost
1 gul lök
persilja
salt&peppar
matvete som tillbehör och grönsallad på det som finns i kylskåpet
 
 
Salta och peppra färsen försiktigt, tänk på att feta är rätt så saltig. Riv löken eller kör i matberedare. Löken gör färsen saftigare så ju mer lökfibrer frigörs desto godare blir smaken... Det gå att hacka fint om man så vill. 
Forma en platta av färsen i handflatan och lägg in en kub på ca 1,5 cm (eller större) och forma en pannbiff. Lägg in i stekpannan med het olja i. TIPS - blötta försiktigt dina händer då och då när du formar biffar så kommer inte färsen klibba fast sig på händerna...
Stek ca 4-5 minuter på varje sida eller tills saften ur biffen är genomskinlig. Man trycker försiktigt på ytan...
Koka matvete enligt anvisningar på förpackningen. Blanda rucola och babyspenat i skålen med olja och balsamico. Lite tomater hade jag hemma och pressade vitlöksklyfta i salladen...
Så i efterhand rekommenderar jag at blanda vete med salladen, så får du en ljummen sallad. Men det var gott att äta utan att blanda..
 
Nu var det klart - en hälsosam och enkel maträtt som alla kan tillaga!
 
Ha en fin vecka!
 
kram/Olg@

3 kommentarer :

  1. Gott, just kalvfärs är ju så gott.
    Fast väldigt sällan det finns i vår lokala
    butik, då får jag handla i stan.
    Jättebra recept, tack.
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  2. Ännu en läcker och enkel rätt! Den ska jag prova! Kanske får man tag i kalvfärs nånstans! ICA i Ö.Husby är ganska välsorterad! :)
    Kram och TACK!
    Lycka till med pluggandet!
    Lisa

    SvaraRadera
  3. Har aldrig testat att använda kalvfärs i våra biffar, kanske dags att göra det för det låter riktigt gott.
    Lycka till med skolstarten!
    Kram Annica

    SvaraRadera

TACK FÖR ATT DU LÄMNAR ETT SPÅR EFTER DIG!
HAR DU INGEN BLOGG VÄLJER DU "ANONYM" ALTERNATIV SEN KAN DU KOMMENTERA
HÄLSNINGAR, OLG@

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails