Hej fina ni!
Jag jobbat min sista dag i dag och nu väntar det hela tre veckor semester! Utan jobb och utan måsten.
Jag startar den redan idag - en liten tripp till huvudstaden med min äldsta dotter. Vi ska bo på ett hotell och äta gott och bara strosa runt utan några planer... Ni förstår..
Här kommer ett recept som uppskattas av både barn och vuxna... På frukostbordet...
Ca 2 dl fingervarmvatten
3-4 dl naturell filmjölk (helst rumsvarm)
50 g jäst
50 g smält smör
ca 8-10 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 dl vetekli
1 dl solrosfrö
2 dl krossade linfrö (hela går med)
salt en nypa
pumpafrö till dekoreringen
Rör jästen i vattnet. Blanda 3 dl vetemjöl (konsistenen ska vara som gräddfil) och låt den jäsa under duk/cellofan i ca 40 minuter.
Blanda in smör och filmjölk, sen all mjöl lite åt gången. Bäst att ta lite tid på sig och blanda i mjölet försiktigt så att degen inte blir för seg.
Forma dina frallor som du vill - runda, trekantiga, fyrkantiga eller baguettliknande och låt de jäsa på plåten under duken.
Forma dina frallor som du vill - runda, trekantiga, fyrkantiga eller baguettliknande och låt de jäsa på plåten under duken.
Om 30 minuter kan du pensla frallor med lättvispat ägg och dekorera med pumpafrö.
Grädda i varm ugn på 200 grader i ca 20 minuter.
Färgen kommer vara gullenebryn när de är klara. Låt svalna på galler under en duk.
Frågan Vad är det så somrigt med mina frallor?
Det är tiden som du lägger på din bakning och glädje som du skänker dig och dina nära och kära genom att bjuda på en lyxig frukost gör frallor till somriga! *glad*
Trevlig helg, mina vänner!
kram/Olg@
Så roligt och åka till Stockholm,
SvaraRaderakanske är du redan på väg. Hoppas du
färdas i fordon med AC, klass2 varning
på värme här nu.
Trevlig helg och kramar/AM
Mums va gott....det var ett bra tag sedan jag var i huvudstaden nu....är nog på tiden snart ;))....vi har också fått klass 2 varning hos oss....men efter helgen ska det bli svalare...
SvaraRaderaKram bia
Mmmm...Här doftar det nybakat hihi
SvaraRadera/Kram & ha dé gott!
Hej!
SvaraRaderaVad mysigt att ni är i Stockholm i helgen :-)
Här är ett tips på ett trevligt ställe som jag gärna rekommenderar:
(Får dock reservera mig för om de råkar har semesterstängt nu.)
http://stockholmteahouse.wordpress.com/2014/05/05/karla-cafe-en-riktig-stockholmsparla/
Ha en härlig helg!
Kram
Cattis
Ser supergoda ut som alla andra recept också gör som du delar med dig av. Tusen tack!
SvaraRaderaKram Ann