Hur har ni firat National dagen igår? Underbart väder hade vi i alla fall!
En fråga till: Tycker ni om auberginer? Jag älskar de! I Georgien lagar man mycket goda rätter på auberginer... Jag ska berätta i dag om ett enkelt och god, som vanligt...
Ta två mellan stora auberginer och skär de i ca 0,5 cm tjocka remsor. Salta om låt ligga och svettas i en halvtimme. Under tiden skär du en stor gul lök eller två mindre. Steker i oljan. När löken är gyllene brun lägger du in krossade tomater och låter dra liten stund.
Skaka av auberginer av vätskan och stek i rapsoljan. Viktigt att stekpannan är het och olja riktigt uppvärmd. Auberginer kan dra i sig mycket olja om man lägger de i en kall stekpanna. Ett tips - lägg stekta (mörkbruna) auberginer i durkslagen så får du bort lite av oljan.
Blanda ihop lök röran och auberginer, tillsätt färsk persilja och/eller koriander, pressat vitlök.
Du är klar! *glad*
Min aubergine röra serveras i mitt fynd. Orientalisk skål, med stämpen som jag aldrig sett förut...
Röran serverade jag med haloumi ost, precis färsk, utan att steka. Gott!
Och lite humus är bra att ha i kylen... Med fetaost eller haloumi har jag lunchen klar!
Önskar er en trevlig helg, mina vänner!
kram/Olg@
Jag köper aubergine ibland, tycker det är gott.
SvaraRaderaHar använt den mest i grönsaksröror, det
här låt spännande.
Fin skål du köpt.
Kramar
AnnaMaria
Oj så mycket gott du lagar trevligt med så många fina recept.
SvaraRaderaHa det gott!
Kram Lena
hej olga. Tack för dina fina kommentarer :) jag brukar odla squash, med stor framgång :) dom är lika goda som aubergine tycker jag. ditt recept ser hur gott ut som helst ;)
SvaraRadera/mia
Hej fina Olga.
SvaraRaderaHaloumi är så gott att den kan man äta hur som helst till vad som helst tycker jag :)
Hoppas allt är bra med dig och att du njuter av sommaren.
Stor kram
Jessica
Vad gott det låter!
SvaraRadera