torsdag, maj 09, 2013

Blomkålsgratäng


 
 
Hej mina sköna!
 
Nu har vi en lång helg (med en klämdag) att se fram emot!
 
Jag har hittat ett recept som är... enkelt & nyttigt, ja! Jag tycker om recepten som "lagas av sig själva" och är nyttiga!
 
Misslyckas med detta recept kan man knappast *glad*
 
 
Så här gör du gratängen:
 
Koka blomkålsbuketter i saltvatten ca 5 minuter.
 
Koka tärnat potatis i en annan kastrull i saltvatten ca 5 minuter.
 
Slå av vatten när de är klara.
 
Till såsen tar du en gul lök och fräser i smör, pressar ett par vitlöks klyftor och låter den gå i ett par minuter. Tillsätter lite mjöl och rör om. Grädde (jag tar alltid Arlas Vispgrädde och vid behov späder ut med vatten) hälls i och låter koka upp. Lägger in riven ost och väntar tills osten smälter.
 
I ugnsform lägger vi blomkål, ovanpå placerar du potatis, några sherry tomater, som är delade i mitten.

Häll på såsen och strö mer riven ost.
 
In i ugnen och låten gotta sig på 200 grader i ca 20 minuter eller tills gratängen får en fin gyllene brun färg.
 
Smaklig måltid!
 
Och trevlig helg!
 
kram/Olg@  
 
 
 

8 kommentarer :

  1. Hej Olga
    Ännu ett smarrigt recept, och enkelt, sånt gillar jag verkligen :)
    Ha en härlig långhelg.
    Stor kram
    Jessica

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset, en sån ska jag göra
    idag, har blomkål hemma.
    Ha en fin ledig dag
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  3. Gratänger är min favvorätt, gärna med en kycklingfile till.
    Ha en fin helg. Kram Ulla

    SvaraRadera
  4. Så gott det ser ut, nu blir jag hungrig:)

    Trevlig helg och KRAM Helena

    SvaraRadera
  5. Oh gud så gott, jag älskar blomkålsgratäng! tack för att du påminde mig om de vissa saker glömmer man ju tyvärr bort. Men detta ska jag göra snart:-) Kram

    SvaraRadera
  6. Hej vad kul att du tittade in till mig, då hittade jag hit
    ha det bra
    kram Rosa

    SvaraRadera
  7. Mmmmm, såg ju fasligt smarrigt ut!

    Tack för dina rara rader inne hos mig :)

    Kram Anna

    SvaraRadera
  8. Det här receptet ska jag spara och testa någon dag, låter verkligen supergott!
    Hoppas du får en fin kväll!
    Kram Annica

    SvaraRadera

TACK FÖR ATT DU LÄMNAR ETT SPÅR EFTER DIG!
HAR DU INGEN BLOGG VÄLJER DU "ANONYM" ALTERNATIV SEN KAN DU KOMMENTERA
HÄLSNINGAR, OLG@

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails