Hej alla godingar!
Jag har hittad en recept på Kesobrödet i en bok som heter Boken om gott bröd.
Enkelt att baka och såååå gott *ler*
50 g jäst
1 dl ljummet vatten
50 g smör
4 dl lättmjölk
2tsk salt
1tsk socker
13-15 dl fint mjöl
200 g keso
SSmällt smöret, blanda med mjölken och värm upp till 35 gr (fingervarm). Häll blandningen över den smulade jästen. Tillsätt salt, socker och litet mjöl. Blanda härefter keso och mjöl växelvis i degen tills den kan arbetas ut på bakbordet. Jag brukar köra i Kitchen Aid maskinen tils degen släpper och hänger sig på kroken bara... Jäs egen 30 min under fuktig bakduk.
Slå ut degen på bordet och arbeta genom den väl innan den formas till ett bröd som läggs på plåt klädd med bakpapper. Låt efterjäsa i 20 min.
Klipp eller skåra brödet, pensla med ägg och strö över sesam- eller vallmofrö.
Grädda brödet i 200 grader längst ner i ugnen 35-45 minuter.
Låt svalna på gallret under bakduken.
TIPS! när du ska baka mycket bröd i ugnen det är bra att höja temperaturen i ugnen då brödet kommer få bort värme på en gång. När du stänger luckan då sänker temperaturen till den angivna receptet. Så du får rätt temperatur för bakningen *ler*
Ha en fin vecka mina vänner! kram/Olg@
Mmmmmmm ser gott ut!
SvaraRaderaHa det fint du oxå.
det lät gott det får vi prova en dag...kramis semlan
SvaraRaderaDet ser gott ut, har inte börjat att baka jul bröd än... dax att sätta igång, kanske skulle testa receptet.
SvaraRaderaKram Birgitta
Hej
SvaraRaderaOhh vilket gott bröd detta låter som, det verkar inte så svårt att göra det heller. Detta ska provas.
Tack :)
Ha en fin dag.
Kram
Jessica