måndag, september 27, 2010

Soppa&praktik

Hej alla godingar!

I dag ska jag till min lärare och förklara varför jag avbröt min praktik. Det är ju så att i fredags jag lämnade det ställe jag var på Har stor lust att hänga ut namnet, men jag väntar med det. Jag kan säga bara en sak - situationen där är ohållbar!!! Och lider gör - ungdomar. Så tråkigt och så synd om grabbar!


Men jag vet att jag är på rätt väg och vika ska jag inte.


Jag gjort pumpa soppa i helgen. Busenkel och gott!!

Pumpa köttet (oskalade 2 kg) lägger i en kastrull med ½ dl grädde (vatten om man vill ha small soppa) och kokar i 15 min/tills pumpa köttet blir mjuk. Tar från värme och tillsätter 2 dl cremé fraiche, hakat persilja och pressat vitlök (en klyfta räcker, sen är det smaken som avgör). Salt och peppar. Kör med stavmixer till fin mosse. Servera med en klick cremé fraiche?

Gott är det i höstväder!

kramar och önskar er en fin vecka! Olg@

4 kommentarer :

 1. Hei, jeg vil bare si at du gjør rett. Har selv arbeidet med barn og ungdom i mange år, og for ganske mange år siden var jeg ute i praktik på et sted der det stred mot mine verdier, jag rapporterte det inn, men ikke så mye ble gjort. Stå på det du mener er rett.....og lykke til med det...klem

  SvaraRadera
 2. Ser gott ut med din soppa, det har jag aldrig provat och göra soppa på pumpa. Hoppas allt ordnar sig med din praktik, bra att du står på dig.
  Varm kram
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 3. HejHej Olga!

  Tack för dina fina komentarer hos mig. Du är hjärtligt Välkommen till Lyckliga Hildur när du har vägarna förbi. Jag gillar din styrka att reagera och säga ifrån, klart man ska avsluta något som känns fel.

  Ha en fin tisdag
  KramKram
  Lotta

  SvaraRadera
 4. Godmorgon.
  Här ska du få receptet på blåbärsgin, det är lätt som en plätt.
  Jag använde:
  1/2 flaska Gin
  1 dl Blåbär
  3 msk socker
  skaka då och då och sila efter 2-8 veckor.
  Ska drickas iskallt i små glas.
  Lycka till
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera

TACK FÖR ATT DU LÄMNAR ETT SPÅR EFTER DIG!
HAR DU INGEN BLOGG VÄLJER DU "ANONYM" ALTERNATIV SEN KAN DU KOMMENTERA
HÄLSNINGAR, OLG@

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails