lördag, juli 10, 2010

Filosofi dsv livet


Hej mina sköna!

Bläddrade i morgontidningen och stötte på en citat "Den som inte lever nu, lever aldrig. Vad gör du?" Piet Heim, dansk filosof och konstnär har sagt det.

Det fick mig tänka efter lite... Vad gör jag? Lever jag? Eller tillbringar tiden i väntan på nåt....

Som tur är har jag kommit fram att jag försöker, så god jag kan, leva här och nu... Inte lättaste uppgiften för en som kom som vuxen till ett främmande land, som är mamma till två små barn, som försöker få ett nytt yrke... Men jag lever, det gör jag - lever nu! Även om ibland kommer tankar om att "när... så blir det bättre"... Eller liknande... Men varje dag har jag som uppgift att leva ut, lite liknande "som om det vore sista dag" *ler*

Så jag kan påstå att jag blivit mycket bättre med åren att ta vara på min tid, vara med min familj... Jag vill tro att det är inte bara ålder som spelar in *blink*

Nu ska vi till torpet på blixtbesök - vattna arma växter. Sen är det tuff-tuff-tåget som väntar på oss... Bor man i stan där finns ett brukar man inte åka, men vi ska göra det alla tre...

Så, mina vänner, vad svarar ni på filosofens frågan i början i inlägget, "vad gör ni?" *ler*

kram/Olg@

5 kommentarer :

 1. Verkligen tänkvärda ord!
  Har missat ett par inlägg men ska prova den soppan som ser så god ut.
  Ha en fin helg!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Det var ett fint inlägg Olga, och superbra foto.
  Är lite lättare och leva när det är semester, men visst yr man omkring och glömmer leva i nuet. Men man får göra så gott man kan, idag ska vi på bröllop, det ska bli jättekul.
  Ha en fin dag
  Sommarkram
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 3. Både och skulle jag vilja säga. Har upplevt en del större trauman på senare år vilket har ändrat mig mycket som person. Förr gjorde jag karriär, hade välbetalt jobb, men jag var aldrig hemma, hade ständigt dåligt samvete mot jobb, mig själv, familj. Idag lever jag i nuet och förverkligar mina drömmar. är fattigare men mitt liv är rikare. Ett mycket fint inlägg Olga!!!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 4. Vilken unerbar bild, den härligt gröna nötta bänken och snigeln... ja, helt rätt. Man ska leva här och nu. Man vet aldrig vad som lurar runt hörnet.

  Jag har bara bekväma möbler. Nötta och "fula" vilket gör det bekvämt att leva.... men du får säga dottern att allt inom tv/media är ytligt, för att vi människor ska lockas. Det gäller inte bara inredning utan också mat och kläder....sen får man gallra. Så man gör det bekvämt för sig själv, men det kan numera både vara bekvämt och vackert... men en ranglig pinnstol är bara vacker i min ögon, kanske inte så bekväm att sitta på, men jag antar det inte var en sån möbel du o dottern syftade på: )

  Ha en fortsatt skön solig helg! Mari.

  SvaraRadera
 5. Mmmm va god den soppan lät och såg ut, tack för receptet! Mari.

  SvaraRadera

TACK FÖR ATT DU LÄMNAR ETT SPÅR EFTER DIG!
HAR DU INGEN BLOGG VÄLJER DU "ANONYM" ALTERNATIV SEN KAN DU KOMMENTERA
HÄLSNINGAR, OLG@

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails