tisdag, juni 15, 2010

Kuddar och böckerHej alla godingar!

Som jag lovade igår visar jag mina ny sydda kuddar i dag.

Det blev 4 styck. Två av dem i hemvävd tyg, dem i linnefärg. Jag köpte för ett tag sen fyra bitar väv. Efter som jag förstår var de avsedda bli handdukar, men blev kuddar hos mig istället. Jag tycker det är så härligt att gissa om sakernas historia. Så som en gryta hade för förfluten eller en stol... Var de befann sig och hur de behandlades, till exempel.
Dem andra två i tyg från Jofotex, bästa tygaffär *ler* Först köpte jag hem den med blå mönster och fick höra från min man att det är ett gammal mönster. Enligt honom användes det förr i tiden för madrasser osv. Jag tyckte att det var så genuin och passande till torpet oavsett vad *skrattar*En dag senare köpte jag det tyget i natur färg. Kudden med det fodral är lite avlång och troligen blir min favorit. *blink*


Vi hade en cykeltur med mina döttrar i vår lilla Söderköping. Biblioteket, fika och lite shopping på Glitter Outlet blev det. På bokhandeln (äldst i Sverige faktiskt) har jag köpt in mycket informativa och fina böcker. Rekommenderar som sommarkväll blädderexemplar *ler*

Ha det så gott, mina vänner!

kram, Olg@

4 kommentarer :

 1. Hej Olga, ja det tyget är mycket riktigt att gammalt madrasstyg, sådant hade mormor och morfar på sina madrasser i sommarstugan så det andas verkligen sommar för mig!Kram Annica.

  SvaraRadera
 2. Så flink du er...det ble kjempefint..ha en fortsatt god uke...klem

  SvaraRadera
 3. Vilka jättesnygga kuddar och perfekt för torpet! Jo, det är alldeles riktigt att tyget förr användes till madrasser, men jag har sett många som har det som kuddvar numera! Jättesnyggt och genuint!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Godmorgon.
  Så fina kuddar, det mönstrade tyget är sånt man minns från gamla madrasser. Passade så bra ihop med dom andra du hade. Blir en härlig kuddmix hos dig.
  Ha en bra junidag
  Kram till dig
  AnnaMaria

  SvaraRadera

TACK FÖR ATT DU LÄMNAR ETT SPÅR EFTER DIG!
HAR DU INGEN BLOGG VÄLJER DU "ANONYM" ALTERNATIV SEN KAN DU KOMMENTERA
HÄLSNINGAR, OLG@

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails