söndag, februari 07, 2010

Teburkar&kopp

Hej alla godingar!

Jag tänkte visa mina teburkar till er. Utan utmaningen alltså *ler* Och delade mina tankar med Malin, med bloggen Nemas Design. Och hon tyckte jag borde göra det - ta utmaningen! *skrattar*
Utan eller med utmaningen idag är det burkar som gäller!
Så nu får jag lov presentera mina burkar där jag har mina skatter - olika sorts te.Här finns mina burkar. Jag brukar ha minst två sorts te hemma. I den största har jag ett grönt te, Lipton Orient och jag kan säga bara att inte hittade jag motsvarigheten i fina välsorterade tebutik. Rik smak fräschar upp mig på mororna det är då jag dricker det te. I en kopp från Höganäs har jag tesil.
Min favorit burk är den andra från vänster på bilden. En cyklande dam på en gammal cykel. Så fin och romantisk är den burken. Den har äran att få i sig teet som jag tycker mest om! Då får jag använda burken oftare än de andra *skrattar*Som ni ser jag föredrar vit blå kulör i köket. Koppar jag har köpt vid olika tillfälle på loppisar. Finns Blå fasan, Gustavsberg. Vinranka, Gefle, Mone Ami, Rörstrand och en engelsk kopp som jag köpte för en tia, men den är min favorit.
Varje kväll efter barnen somnat dricker jag te ur den. För mig den är en symbol på lugnet och på "min" timma.


Och så här ser det ut när jag dricker min morgons te. Koppen köpte jag i Skåne. Där vi bodde fanns inte större kopp att dricka te och jag var tvungen att köpa en. Det blev den vita. Ullared, säger jag bara.. ^^ *skrattar* Vilka skatter finns det där, va´? Kannan dock är ganska ny inköpt. Rymmer precis så mycket som jag behöver på morgonen.

Ser ni att det ryker från koppen? Mmmm, så gott... Nu ska jag sätta på mer vattnet till te och bläddra i boken innan jag börjar med den roliga - städningen!

Ny rutin för oss, men den håller än så länge - hela vecka efter vi gör absolut ingenting! Och just därför jag bestämde mig att tänka så - jag vill städa för att inte vill jag ha det rörigt och smutsigt omkring mig. Och när man vill är det lättare att göra än när man måste! Eller hur? *ler*

Kojan blev inte färdig än, om någon undrade... Inte gick det lätt med liten som stått och ville ha hela uppmärksamheten för sig... Men vi har all tid i världen på oss ;)

Ha det gott!
kramar Olg@

6 kommentarer :

 1. Vilken fin samling med burkar, och dina koppar är så jättefina. Just blå-vitt porslin i såna mönster är så fint. Jag dricker också mycket thé.
  Ha en fin dag
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 2. Tack för dina alltid så goa kommentarer!
  Vilken fin burksamling du har!!!!!
  Kram Agnetha

  SvaraRadera
 3. Söta burkar med härligt innehåll, jag blev så sugen på en kopp te när jag läst detta!
  Härliga bilder och vad klokt att städa för att du vill. Ska tänka på det.

  Kram Linda

  SvaraRadera
 4. Hej vännen! Tänk att du tog utmaningen du med, Kul! :o) Härliga burkar allihop. För att inte tala om de finfina temuggarna.....sååå fina!
  Nu väntar sängen, dags att sova!
  Natti natti. Kramis Malin ♥♥♥

  SvaraRadera
 5. Vackra teburkar och koppar! Du har verkligen en tekultur hemma hos dej!

  KLoka tankar om städningen - så skönt att ha det gjort!
  Ha en fortsatt bra vecka!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 6. Vilka härliga théburkar du har till ditt thé. Det är snyggt att ha fina burkar framme i köket. Fina koppar, ser goda att dricka ur.
  Ha de gott.
  Kram Britt

  SvaraRadera

TACK FÖR ATT DU LÄMNAR ETT SPÅR EFTER DIG!
HAR DU INGEN BLOGG VÄLJER DU "ANONYM" ALTERNATIV SEN KAN DU KOMMENTERA
HÄLSNINGAR, OLG@

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails