Hej mina vänner!
Vill ni få med in i vintern en liten bit av sommaren?
Då ska ni göra som jag - sylta och syra, lägga i och "pickla"
I helgen har jag gjort citron- och morotsmarmelad.
Som vanligt - enkelt & gott!
Som vanligt - enkelt & gott!
Här är receptet:
ca 1 l
3 stora (500 g) morötter, helst ekologiska
2 citroner, helst ekologiska
4 dl vatten
1 påse (1 kg) syltsocker
Skölj och skala morötter. Riv dem på rivjärn.
Borsta citronerna i varmt vatten, extra noga om de inte är ekologiska. Riv skalet av dem. Halvera och pressa ur saften.
Blanda morötter, citronskal, saft och vatten i en tjockbottnat gryta/kastrull. Koka tills morötterna är mjuka, ca 10 minuter, under locket.
Tillsätt syltsockret och koka sedan utan lock ca 5 minuter. Skumma väl.
Häll upp marmeladen i varma, rena burkar. Tillslut direkt.
Ni ska veta att det ä himmelriket! Kan tänka mig till desserostar eller messmör/ost...
Ha en fin vecka!
Ha en fin vecka!
kramar/Olg@
Åh, så härligt, Olga! Tackar för receptet!
SvaraRaderaHa en fin start på veckan!
Kram
Lisa
Smaskens :)
SvaraRaderaTack snälla Olga för dina alltid så fina och goda tips :)
Stor kram Jessica
hej olga.
SvaraRaderatack för din fina kommentar!!
Marmelad är alltid gott, på skorpan mackan eller till maten faktiskt.
Svamp gillar jag stort, kanske till och med soppa ;)
Ha det bäst.
mia
Det ser både fint och aptitligt ut! Tack för receptet.
SvaraRaderaKRAM Helena
Ooooooh vad gott det lät :-)
SvaraRaderaJag hoppas du har haft och får en härlig vecka
Kram
Det lät jättegott. Skulle man prova.
SvaraRaderaSV: Ja Olg@ den promenaden var betydligt lugnare. Men jösses vad man skenar runt när man är på nöjesfält. Undrar egentligen hur många steg och km det blir en heldag så där?
SvaraRaderaHöjdrädd har jag inte blivit... än... ;)
Citron och morot, det var en ny
SvaraRaderakombination. Låter gott det här.
Kramar
AnnaMaria
Säger som AnnaMaria citron och morot var en ny kombination även för mig, men det låter spännande.
SvaraRaderaHa de gott
Kram Britt