torsdag, januari 16, 2014

Rostbiff i ugnen




Hej mina vänner!

Jag pluggar på... Inte lätt alla gånger men jag trivs... Motivation på topp även om kapacitet räcker inte alltid till allt - jobb, studier, barn och mig själv.. Men det är bara ta det lugnt... *glad*


Som vanligt, bjuder jag på ett enkelt recept som alla klarar av att tillaga i sitt kök! God mat är inte avancerad att laga! Det ska alla veta! *ler*


Drygt 1 kg rostbiff rygg
Färska kryddor (timjan/rosmarin/mejram)
Vitlöksklyftor
Salt & peppar

Rödvin till sås ca 4 dl
Finhackad gul lök 1 st
Finhackad vitlök 3 st
1 msk honung
kalvfond 1 dl
mjöl till redning


Krydda köttet rikligt med salt och peppar och stek i stekpannan runt så köttets porer stängs hastigt och saften inte rinner ut under tillagningen.

Lägg in i en ugnsfast form och täck med färska kryddor.
Ställ in i ugnen på 125 grader tills innetemperatur i köttet är 65 grader. Då är köttet rosa. Annars har du det längre tid inne.

I stekpannan som du stekte köttet lägger du ett par skedar smör och steker lök och vitlök i. Steker tills löken är genomskinligt och tillsätter fond och  vin. Koka tills såsen reducerats till hälften. Sila av löken och ställ tillbaka på spisen. Smaka av med peppar och salt. Lägg in honung och eventuell redning.

Servera med kokt potatis och broccoli.

Smaklig måltid!

kramar från Olg@

6 kommentarer :

  1. Kött som tillagas länge blir supergott.
    Just nu har jag dille på högrev som jag
    kokar i rödvin 3 timmar.
    Rostbiff är en favorit också, och rosa i mitten
    ska den vara.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  2. Bra att du kämpar på med skolarbetet, jag vet hur tungt det kan vara att försöka hinna med allt och alla.
    Jag har aldrig testat att göra rostbiff, blir köttet mört? Jag har en skada i matstrupen och har problem med mat som är för segt. Brukar bli mycket fisk, kyckling och köttfärs av den anledningen.
    Kram på dig!

    SvaraRadera
  3. Åh vad längesen jag gjorde rostbiff, tack för tipset. En fin kväll till dig. Kram Anna

    SvaraRadera
  4. åt detta för några veckor sedan ... är så gott ..
    men har aldrig prövat att göra det själv ...

    SvaraRadera
  5. Här sitter jag med morgonkaffet och blir hungrig!
    Så gott. Alldeles för sällan jag gör just rostbiff.

    Kram Hannis

    SvaraRadera
  6. Hej, Tack förbesöket hos mig, och visst är de gröna flaskorna härliga. Jag återkommer .Du har en härlig blogg här trivs jag... ler!

    SvaraRadera

TACK FÖR ATT DU LÄMNAR ETT SPÅR EFTER DIG!
HAR DU INGEN BLOGG VÄLJER DU "ANONYM" ALTERNATIV SEN KAN DU KOMMENTERA
HÄLSNINGAR, OLG@

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails