Jag hoppas att ni, mina vänner, är nöjda med Julen som gått och året som kom.
Det går fort och nu har vi redan vecka två framme.
Lite lyx i vardagen behöver vi allihopa. För oss var det soppan på musslor och tigerräkor.
Receptet kommer här. Enkelt & gott, som vanligt *glad*
500 g blå musslor (det går bra med djupfrysta)
3-4 rivna morötter
4-5 schalottenlök finhackade
3-4 vitlöksklyftor finhackade
tigerräkor rensade (jag hade 10 styck) så mycket du vill/kan ha i grytan
hummer fond
matlagningsvitvin/vitt vin
servera med smörstekt baguette
Fräs i smöret lök och vitlök, tillsätt morötter och rör om. Efter löken blivit genomskinlig häll in fond och vin och låt allt gotta till sig.
Har du färska musslor då är det viktigt att få alla musslor rena i rinnande vatten och se till att alla slutar/stänger sig. Om musslan är öppet efter du knackade på skalet - kasta den! Dock efter musslor blivit tempererade bör de öppna sig. Så de musslor som inte öppnades ska du kasta!
Efter ca 10 minuter lägg in musslor och räkor. Om några minuter (ca 5) är din soppa/gryta klar!
Strö över färsk persilja eller strunt i den!
Smaklig måltid!
kram/Olg@
Man är lite trött på helgmat och att
SvaraRaderalaga mat nu efter alla helger. En
soppa är precis lagom, och den här
verkar extra god.
Gott nytt 2014 till dig
Kramar
AnnaMaria
Det låter smaskigt! Lycka till med tentan! Må så gott! Kram Evelina
SvaraRaderaDet låter smaskigt! Lycka till med tentan! Må så gott! Kram Evelina
SvaraRaderaÅ så gott det låter! Älskar musslor! /Susanne
SvaraRaderaDet låter så gott, om man bortser från musslor...har försökt lära mig tycka om dem men det går liksom bara inte. Men räkor är mums, så man kanske skulle prova med massor av räkor istället =)
SvaraRaderaKram Annica
Mmmm... låter gott och ser gott ut!!!
SvaraRaderaKramis
Sofia
Så gott det låter, ett recept att testa... tack.
SvaraRaderaKram Birgitta
Låter underbart !!! Ska pröva !
SvaraRadera