Hej mina vänner!
Vi är redan framme i december.... Första Advent passerat... Andra vid dörren... Livet går sin gång oavsett...
I dag ville jag dela med mig ett recept på müsli. Mycket gott, billigare än köpta, nyttigare och utan tillsatt socker, så klart...
Som vanligt har jag svårt för mått.. Jag tar plåten som finns till ugnen med höga kanter. Häller in "grund-müsli", jag tar ekologiska utan smak. ICA ekologiska med solrosfrön går utmärkt. Så mycket så att det täcker botten. Och sen börjar det roliga. Jag brukar stå fram för hyllan med olika kärnor och frön och fundera vad jag är sugen på.
Du bestämmer själv vad du ska ha i dina müsli. ag bjuder på inspiration:
Krossade linfrö
Ljust psyllium
Pumpakärnor
Mellonkärnor
Solosfrö
Valnöter
Torkade fruktmix
Russin
Gojibär
Är du allergisk eller inte tycker om någon av smaker - ta bort den och ersätt med det du vill äta på mororna *ler*
Frukt, bär, russin lägger jag efter jag har rostad müslin....
Häller på vatten ca 2-3 dl, och hälften av mängden rapsolja. Blandar och sätter n i ugnen på 175 grader. Rör om då och då. Müsli är klara när de är torra. Ta fram plåten och blanda med resterande ingredienser. Låt svalna.
Lägg i en stor burk din start på dagen och njut!
Lägg i en stor burk din start på dagen och njut!
Nästa gång kommer ett recept på hemmagjort glögg.... Det är ju juletider...
Ha en fin dag!
kram/Olg@
En fin helg till dig också
SvaraRaderaOlga
Kramar
AnnaMaria
Hej Olga.
SvaraRaderaJag äter musli med yougurten varje morgon. Mums, detta ska jag prova :)
Fin andra advent önskar jag dig.
/Mia