Morron!
Nu kommer de! Västeråsgurkor!
Jag saltar de (eller heter det lägger?) enligt min farmors recept.
Som vanligt höftar jag, som min farmor gjorde *ler* Förlåt!
Tvätta gurkor noggrant och lägg de i kallt vatten för att de inte ska bli ihålliga...
Koka upp vattnet med så mycket salt att det känns riktigt salt när du prövar. Lite (1 tsk) på 1 liter socker gör att sälta kommer fram bättre.
Lägg i lite chilipeppar (tycker du om sting så behåll kärnor annars tar du bort de), dill och vinbärsblad. Det är bladet som gör att gurkor blir sådana knapriga..
Lägg allt i en ren burk och häll på det salta vattnet. Förslut den. När burken stått i rumstemperatur i ca 3 dagar (gurkor ändrar färg och blir sådana som saltgurkor är, lite mörkare i färgen) då är de klara!
Förvaras i kylen i ca 10 dagar.
Gott till grillat eller i sommar sallader. Gurka kommer ha mild saltsmak och inte som de "vanliga" saltagurkor!
Gott till grillat eller i sommar sallader. Gurka kommer ha mild saltsmak och inte som de "vanliga" saltagurkor!
Ha en bra dag! Det ska jag ha! Jobba i ett dygn! *glad*
kram/Olg@
Åh det som är så gott med saltgurka. Men om man säger lägga in eller salta in, det har jag ingen aning om. Hihi. Jag tycker om att äta dem. :)
SvaraRaderaHa en fin dag!
Inlagd gurka är jättegott, vi
SvaraRaderaäter det ofta. Tack för bra recept.
Må gott och kramar
AnnaMaria
Det finns inget godare än inlagda gurkor som man gjort själv. Äter det ofta. Brukar även göra pressgurka som också är gott.
SvaraRaderaHa en fortsatt fin kväll.
Kram Britt