- Vilken fin bild! Utbrast min äldsta dotter! -Vad bli det för mat? Var följande fråga..
Ja, vad kunde det blivit? Morötter.. Rädisor... Zucchini... Och gurka!
Jag brukar säga att om man kan grunder i matlagningen dvs ungefärlig tillagningstid på varor, vad som går att kombinera, när det ska kryddas osv behöver man inga recepten..
Det märkte ni kanske? De flesta recepten kommer utan proportioner, utan jag "höftar".. Och därför jag älskar att laga mat - lite mer dill gör inget... Eller mer vitlök..
I bakningen går inte lika lätt att gå ifrån mått, för mig iaf... *ler*
Här kommer två recept i ett smäll:
Sallad på gurka och rädisor (pst... enklaste som finns, tror jag!)
Jag skalar alltid gurka om den inte är ekologisk! Alla bekämpningsmedel och strunt sitter, tyvärr, i skalet..
Tvätta och putsa rädisor, skiva de tunt. Skala och skiva gurka i halvcirklar (om den var en tjockis)
och blanda i en skål med diverse kryddor. Jag hade för tillfället hemma fryst persilja och dill.
Salta peppra och lägg till lite cremé fraiche. Salladen blir ganska vattnig pga av gurka så "slösa" inte med cremé fraiche *ler*
Nästa:
Skala zucchini och morötter. Tärna.
Hacka gul lök och fräs i oljan i en kastrull.
Börja med att tillsätta morötter och fräsa på lite.
Sen tillsätter du lite passerade/krossade/vilka som helst tomater och låter det gå lite.
Sen lägger du i zucchini och väntar i ca 10 minuter. Krydda efter din smak. Jag har pressat en vitlöks klyfta. Alltid gott med vitlök *skrattar*
Lägg i lite cremé fraiche (eller matlagnings yoghurt) och när det började bubbla igen - du är klar!
Om jag minns rätt båda rätter gick på ca 40 minuter att laga.
Vill man ha något till kan man steka en god korv..
OBS! På talat om korv... Jag kommer börja tillverka egna korv så fort mitt korvhorn kommer hem! Spännande! *glad*
.
Tar helg och önskar er alla en underbar helg!
kram/Olg@
Jättefin bild och så härligt med grönsaker!
SvaraRaderaTack för det smarriga receptet!
Jag brukar också "höfta" lite med kryddor och annat när jag lagar mat!
Ha en härlig helg!
Kram
Lisa
oh vad gott det låter :-)
SvaraRaderaJag är också väldigt mycket för "en nypa sån en nypa sån en till nypa sån..". därför va jag helt sämst på att baka. nu är det en av mina hobbys som jag älskar, dock har jag lite svårt för sånt som ska jäsas då jag gärna höftar liite även i bakning. brukar inte funka när de ska jäsas dock..
Tack :-) jag älskar också odd molly men känner samma som du lite väl dyrt ;-) så jag försöker fynda i grupper och vid mitt jobb har vi en secondhand som har enbart märkeskläder. Riktigt bra :-)
Kram
Jag gillar dina recept, jag är också
SvaraRaderaen som som inte följer recept. Ska
prova bägge dessa. Gissar att du provat
rysk yoghurt, om inte måste du göra det.
Trevlig helg och kramar
AnnaMaria
Hej fina Olga.
SvaraRaderaJag fullkomligen älskar dina recept!!
Ska bli spännande att följa ditt korvskapande :)
Tack för dina fina ord om Emils tal :)
Stor kram
Jessica
Gott gott bästa du. Man tager vad man haver och så brukar det bli riktigt bra .)
SvaraRaderaMå gott och trevlig helg nu, Kram från Maria
Önskar dig en underbar helg!
SvaraRaderaKram/Lena
Jag är ändå hopplöst dålig på att följa ett recept. Jag ändrar alltid något. Fast jag behöver nog mängden ändå. För matlagning är inte min starka sida ;)
SvaraRaderaSå du är en guru i köket ? ;) Hm, inte jag...Lite avis är jag !
SvaraRaderaMå så gott & njuuut !
Ha en härlig vecka !
Kram Anki
Vad duktig du är:) Jag är inte så köksbenägen men så gott det låter och primörer är allt något speciellt!
SvaraRaderaKRAM Helena
Oj du verkar väldigt duktig.
SvaraRaderaHoppas din helg varit superfin.
Kramar
Anneli