Hej alla godingar!
Nu vecka - nya möjligheter! I dag, på måndag ska jag jobba. En introduktion i för sig, men alltid bättre än sitta hemma...
Igår gjorde jag biffar på potatis och broccoli och tyckte att ni ska få receptet. Enkelt, gott och nyttigt!
För en gångs skull med proportioner, då receptet kommer från boken Familjens stora sunda boken *ler*
1 kg potatis
200 g broccoli
100 g marinerad tärnad fetaost
1 ägg
3-4 msk ströbröd
salt
olja till stekning
Koka skalad potatis och tillsätt broccoli buketter 5 min innan potatisen är klar. Häll av vattnet och låt allt svalna. Mosa potatis och broccoli, tillsätt ströbröd och ägg, fetaost och kryddor. Arbeta allt i en smidig deg. Forma små biffar och stek i stekpannan.
Mitt tips - ha riktigt hög värme på plattan.
Jag serverade med egengjort tsatsiki. Riv ca 15 cm av gurka (jag skalar alltid om den inte är ekologik) och låt den rinna av i 10 min. Krama ut den mesta av vätskan och blanda in i turkisk/grekisk/matlagnings yoghurt. Salt och peppra. Jag tar liten klyfta vitlök och pressar i. Mynta ger färsk smak.
Allt klart! Kalla som varma är de mycket goda!
Trevlig vecka till er!!!
kram/Olg@
Vilka goda biffar!!!
SvaraRaderaHa en fin start på veckan!
Kram
Lisa
Mums, så gott det ser ut...
SvaraRaderaKram Birgitta
Låter gott och lite nyttigt, kanske man ska ta och testa.
SvaraRaderaVad roligt att du vill vara med i vårteckensutmaningen, jag har länkat dig och ser fram emot att få följa våren hos dig!
Kram Annica
Hej fina Olga.
SvaraRaderaDu delar alltid med dig av så smaskiga recept :)
Va kul att du vill vara med i min utlottning!
Stor kram
Jessica
Hej Olga. Tack för din kommentar hos mig ;) Kul att du också hittat en sådan fin burk!! Undrar hur gammal den är...? Dina biffar ser goda ut ;)
SvaraRadera/mia