måndag, oktober 15, 2012

Ryska piroger 2.



Hej alla godingar!

När rusket kommer och frosten smyger på är inget bättre att baka & laga mat! Hålla värme uppe och få god mat i sig!

Jag har gjort mitt försök med ryska piroger version 2. Första gången jag gjorde denna deg och det gick hur lätt som helst! Goda de var också! Vi hade marknad i skolan och mina piroger tog slut ganska så fort *ler*

Andra recept på ryska piroger hittar du HÄR

Ett tips: När du väntar på att degen ska jäsa gör fyllningen! Då den inte ska vara varm när du lägger den i degen sen *blink*

Du gör så här:

2 dl mjölk
25 g jäst
3 ägg
50 g smör
3 msk socker
5-8 dl mjöl

Lös jästen i varm mjölk och tillsätt hälften av mjölet. Rör till degen blir jämn, fast den ska vara ganska lös. Låt degen stå i värmen med duken på. 30-60 minuter räcker för att få degen bli dubbel så stor.


Vispa äggvitor och blanda ner i degen. Sen tillsätter du äggulor och smält smör samt rester av mjölet. Mitt tips är att tillsätta mjölet lite i taget så att du känner att degen inte blir för dryg. 

Degen ska vara ganska mjuk och lätt att hantera. Låt den stå och jäsa ca 30 minuter.


Sen delar du degen i små delar, tänk litet ägg. Så stor ska vara en pirogs del. Kavla ut och lägg fyllningen på.

Det finns oändligt med recept på fyllningen. Jag ger två mest populära.

Koka skalat potatis. Mosa den. Tillsätt stekt gullök och svamp. Salt&peppar efter smaken.

Eller

Fin strimla vit kål. Stek den i smör med gullök tills den får fin färg. Salt&peppar efter smaken.

När du har format dina piroger lägger du dem på en plåt klädd med bakpapper ganska så tätt och låter de jäsa upp liten stund (ca 20 min). 

Sätt i ugnen första 15 minuter på 100 grader, sen höj temperaturen till 150-200. 

När piroger är gyllene bruna tar du de ut  och lägger på galler att svalna. Varma som kalla piroger är SÅ goda ska ni veta!!!

Ha det fint, min vänner! kram/Olg@




9 kommentarer :

  1. Så gott det verkar och tack för receptet! Vilka goda fyllningar!
    Ja, nu är det bakning och matlagning som gäller när det är ruggigt ute!
    Ha en fin start på veckan!

    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  2. Va duktigt du är och vilken energi!!
    Men jag håller med dig, när hösten och rusket kommer så bakar man mer, jag kan till o med prova på sånt jag inte gjort tidigare, man har liksom mera tid :)
    Dessa låter jättegoda :)
    Ha en fin dag.
    Kram kram
    Jessica

    SvaraRadera
  3. Piroger är jättegott, det skulle man göra
    oftare. God fyllning, låter jättegott.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  4. Høres så kjempegodt ut!!
    du lager så mye fristende mat :)
    Dessverre er jeg ikke så veldig glad i å lage mat...men veldig glad i å spise :)

    Klem!

    SvaraRadera
  5. Vet du? Jag länkar dig hos mig så att jag lätt kan komma åt dina goda recept ;)
    /mia

    SvaraRadera
  6. Hej Olga
    En bloggerska skrev att hon köpt boken
    på Adlibris, där är säkert bästa priset.
    Du kommer gilla den.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  7. Tack för din kommentar :)
    Skulle precis gå in och fråga om du hade recept på piroger då det lät så gott, och vad hittar jag? Jo - piroger :) Så TACK!

    Ha en fin kväll!
    Kram Frederica

    SvaraRadera
  8. Dom var fantastiskt goda dock hittade jag på min egen fyllning och åt dom med ceme fraiche (tips) och lite sallad. klockrent att ha i frysen, värms från fryst till varm på en minut i micron och pajdegen kommer ut som nybakad! imponerande. Tack för receptet, den har fått sin plats i min kok bok :)
    Lee

    SvaraRadera

TACK FÖR ATT DU LÄMNAR ETT SPÅR EFTER DIG!
HAR DU INGEN BLOGG VÄLJER DU "ANONYM" ALTERNATIV SEN KAN DU KOMMENTERA
HÄLSNINGAR, OLG@

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails