Hej alla godingar!
När rusket kommer och frosten smyger på är inget bättre att baka & laga mat! Hålla värme uppe och få god mat i sig!
Jag har gjort mitt försök med ryska piroger version 2. Första gången jag gjorde denna deg och det gick hur lätt som helst! Goda de var också! Vi hade marknad i skolan och mina piroger tog slut ganska så fort *ler*
Andra recept på ryska piroger hittar du HÄR
Ett tips: När du väntar på att degen ska jäsa gör fyllningen! Då den inte ska vara varm när du lägger den i degen sen *blink*
Du gör så här:
2 dl mjölk
25 g jäst
3 ägg
50 g smör
3 msk socker
5-8 dl mjöl
Lös jästen i varm mjölk och tillsätt hälften av mjölet. Rör till degen blir jämn, fast den ska vara ganska lös. Låt degen stå i värmen med duken på. 30-60 minuter räcker för att få degen bli dubbel så stor.
Vispa äggvitor och blanda ner i degen. Sen tillsätter du äggulor och smält smör samt rester av mjölet. Mitt tips är att tillsätta mjölet lite i taget så att du känner att degen inte blir för dryg.
Degen ska vara ganska mjuk och lätt att hantera. Låt den stå och jäsa ca 30 minuter.
Sen delar du degen i små delar, tänk litet ägg. Så stor ska vara en pirogs del. Kavla ut och lägg fyllningen på.
Det finns oändligt med recept på fyllningen. Jag ger två mest populära.
Koka skalat potatis. Mosa den. Tillsätt stekt gullök och svamp. Salt&peppar efter smaken.
Eller
Fin strimla vit kål. Stek den i smör med gullök tills den får fin färg. Salt&peppar efter smaken.
När du har format dina piroger lägger du dem på en plåt klädd med bakpapper ganska så tätt och låter de jäsa upp liten stund (ca 20 min).
Sätt i ugnen första 15 minuter på 100 grader, sen höj temperaturen till 150-200.
När piroger är gyllene bruna tar du de ut och lägger på galler att svalna. Varma som kalla piroger är SÅ goda ska ni veta!!!
Ha det fint, min vänner! kram/Olg@
Så gott det verkar och tack för receptet! Vilka goda fyllningar!
SvaraRaderaJa, nu är det bakning och matlagning som gäller när det är ruggigt ute!
Ha en fin start på veckan!
Kram
Lisa
Va duktigt du är och vilken energi!!
SvaraRaderaMen jag håller med dig, när hösten och rusket kommer så bakar man mer, jag kan till o med prova på sånt jag inte gjort tidigare, man har liksom mera tid :)
Dessa låter jättegoda :)
Ha en fin dag.
Kram kram
Jessica
mmm det lät gott! Kramis semlan
SvaraRaderaPiroger är jättegott, det skulle man göra
SvaraRaderaoftare. God fyllning, låter jättegott.
Kramar
AnnaMaria
Høres så kjempegodt ut!!
SvaraRaderadu lager så mye fristende mat :)
Dessverre er jeg ikke så veldig glad i å lage mat...men veldig glad i å spise :)
Klem!
Vet du? Jag länkar dig hos mig så att jag lätt kan komma åt dina goda recept ;)
SvaraRadera/mia
Hej Olga
SvaraRaderaEn bloggerska skrev att hon köpt boken
på Adlibris, där är säkert bästa priset.
Du kommer gilla den.
Kramar
AnnaMaria
Tack för din kommentar :)
SvaraRaderaSkulle precis gå in och fråga om du hade recept på piroger då det lät så gott, och vad hittar jag? Jo - piroger :) Så TACK!
Ha en fin kväll!
Kram Frederica
Dom var fantastiskt goda dock hittade jag på min egen fyllning och åt dom med ceme fraiche (tips) och lite sallad. klockrent att ha i frysen, värms från fryst till varm på en minut i micron och pajdegen kommer ut som nybakad! imponerande. Tack för receptet, den har fått sin plats i min kok bok :)
SvaraRaderaLee