fredag, oktober 19, 2012

Rysk soljanka på mitt vis



Hej alla godingar!

Jag hoppas att ni har inte planerat för mycket för er helg och kommer bara slappa och njuta av lediga tiden!

I dag erbjuder jag en enkel recept på soljanka, en rysk soppa/gryta på vitkål med goda korvar *ler* Mer vatten/buljong - blir det soppa, mindre - gryta.

Tro mig rätten är mycket god även om inte direkt festlig kanske. Nyttig & enkel mat, som vanligt hos mig!

I originalet man lagar rätten med salta gurkor, men med tanken på mina barn (så att de äter med mig, menar jag) har jag adopterat rätten till mer "vanlig" form.

Stek en förpackning bacon i en kastrull. Kastrullen ska vara lite större än du kan tänka dig rättens volym blir, färska vitkålen tar mer plats än man tror. Läggen in hackat gul lök och steker tills den bli genomskinlig. Tillsätter tomatpasta. Ca 1 matsked.

Sen lägger jag in finstrimlat vitkål ca 800 gr och häller på vatten ca 2 dl eller grönsaks buljong. Under locket ska vitkålen gifta sig med bacon och tomatpasta tills vitkålen är mjuk. Lägger in ett par lagerblad och några pepparkorn. Kummin kan läggas i för mer mustig smak. Vill du ha mer maffig soppa/gryta lägger du i tärnat potatis 2-3 styck. Nr rätten är nästan klar lägger jag ett par skivade chorizo korv. Det går bra med vilken som helst korv. Kryddiga korvar ger mer smak.

Servera med smetana eller cremé fráiche. Gott som bara den!

Trevlig helg, mina vänner!

1 kommentar :

  1. Du har bra recept på soppor, det här var
    annorlunda, men låter väldigt gott.
    Ha en fin lördag, här bara regnar det.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera

TACK FÖR ATT DU LÄMNAR ETT SPÅR EFTER DIG!
HAR DU INGEN BLOGG VÄLJER DU "ANONYM" ALTERNATIV SEN KAN DU KOMMENTERA
HÄLSNINGAR, OLG@

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails