måndag, augusti 02, 2010

Vet ni vad?

Jag kände i dag i skogen att hösten är redan här... Det doftar höst... Det känns höst..

Som var planerat vi övernattade på torpet med tjejer. Vår pappa blankt vägrar göra det innan allt med köket blir klart... Nja, undra hur länge vi ska vara där själva... *skrattar*

Nå, på morgonen efter frukosten och en sagostund gick vi ut i skogen, trots att det regnade. Jag vill att mina barn ska veta att det är helt ok att gå ut i "oväder" med. Man blir knappt sjuk eller drunknar... Det är till och med härligt att gå i skogen när det regnar.
Vi hittade lite kantareller och massor av blåbär. Blåbär åt vi direkt och kantareller har min äldsta dotter gjort stuvning av. Med en baguette smakade det himmelskt gott!I dag har jag lite bilder från torpet. På första bilden ser ni dagbädd som jag ställde vid torpets vägg. Ute bara så där. Min man undrade hur det skulle gå om det regnar osv. Men jag tar in varje gång vi åker hem (för natten med) madrass och filtar. Och det går så bra så. Jag tycker att den glädje som vi får av att mysa i den sängen värt besväret!

Bilden ovan visar det som blev utmärkt dörrspärr. Dörren till rummet nämligen stängs av sig själv och vi hittade på olika tillfälliga lösningar... Och när jag såg det på ett loppis, köpte jag det direkt!


Vet någon vad är för något? Köpte på västkusten och undrar vad det är egentligen? "ler* Men att det passar på torpet ingen tvivel!


Jag misstänker att det var avsedd för hästar eller oxar? Som var driftkraft...


Fina detaljer och lagningar bara andas gamla dagar...

Imorgon blir det mer av mina fynd som hör till torpet numera...

Ha det så gott, tjejer! Och killar *blink*

kram/Olg@

4 kommentarer :

 1. Oj, vad mycket kul länkar och tips du har här!
  Jättekul!

  Tjing!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker det ser ut som ett gammalt Ok till häst eller oxe. Har nog luggit uppe strax bakom manken. Vacker gammal sak;)

  SvaraRadera
 3. Vilket mysigt torp ni verkar ha fått fatt i. Visst ska barnen lära sig att gå ut även i regn och rusk, det har du alldeles rätt i! Ett sådant där dörrstopp skulle jag också behöva till vårt torp. Det verkar som om de gamla dörrarna alltid vill åka igen...

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 4. Mysigt inrett torp! Där ska man ha gamla grejor som man knappt vet vad det är. :)

  SvaraRadera

TACK FÖR ATT DU LÄMNAR ETT SPÅR EFTER DIG!
HAR DU INGEN BLOGG VÄLJER DU "ANONYM" ALTERNATIV SEN KAN DU KOMMENTERA
HÄLSNINGAR, OLG@

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails