måndag, maj 24, 2010

Planer och planeringar

Hej på er alla mina vänner!
Hoppas att ni har det bra i solen! Så härligt med äppleblommor och alla fina blommor som glädjer ögon nu!
Har någon en idé vad är det för något som vi har i ena sidan av tomten? Nagg har "det" i alla fall *usch* Vill bli av med det, på hösten ska skicka min man att brottas med *blink*


Så ser ut en annan del av tomten. En stenmur, syren (mögelskadad) hela vägen ut (lika lång som muren). I mitten ligger det ett par stenar. I den högra (på bilden) hörnet ska jag ställa upp en sandlåda.
På vänster sida, där stenar skymtar har jag redan anlaggt en liten köksträdgård. Bilder kommer inom kort, jaghade ingen kamera med mig då jag begav mig iväg *blink* Bråttom hade jag, tro mig!


Och nedan ser ni bild på köksfönster. Där har jag planterat flera Hosta plantor. De är ganska dekorativa, tycker jag, stilrena, uttåliga, uttökas lätt. Så det får vara de där vid fönster. Vid varje hörn har jag planterat Klematis. Med rosa fina blommor. Vi får se om dem kommer att trivas där. Det hoppas jag verkligen. Nord-väst borde de klara, tycker jag (bättre sagt hoppas jag!).

Vid trappan, den sidan som syns på bilden, har jag planterat Blå regn. Spalje ska fixas, för att skona taket. Det vill min man... Jag får stå för det, för att jag tycker mycket om blå regnet. Blir kul om den kommer att växa och må bra där.Så har jag återgett (hoppas jag) lite av det som hände på den korta tiden som vi fick ta hand om torpet!
Flera av er är så gulliga och grattar mig med köpet, men tyvärr, har vi inte köpt torpet utan bara hyr det årsvis! Men jag inte är mindre glad och entusiastisk för det!
Känns som det blir massor av inlägg om torpet nu framöver! Roligt! *glad*
Ta hand om er, vänner! Tack för er stöd och alla gulliga kommentarer!
kramar, Olg@


5 kommentarer :

 1. Er sikker på dere får fantastiske dager på torpet, ser ut som dere har litt å arbeide med ute.....Til sommeren skal jeg på torpet til mine svigerforeldre i Dalarna, det gleder jeg meg til. Ha en fin uke...klem

  SvaraRadera
 2. Godmorgon vännen!
  Ser så härligt ute vid torpet. Det taggiga kan det vara slånbärsris för det brukar vara bra stickigt.
  Hyra torpet är inte helt fel de heller. Skönt att ha något att åka till för avkoppling.
  Sedan gäller det att hitta växter som inte kräver så mycket jobb om man inte vill stå med näsan i rabatten hela tiden.
  Ha de gott
  Kram britt

  SvaraRadera
 3. *hihi* Inte är jag arg på dig inte! Hur skulle någon kunna vara det?! Jag bor ute i min trädgård nu så jag hinner praktiskt taget bara med att göra mitt dagliga inlägg... *skäms lite nu* Jag lovar bättring!

  Vilket fantastiskt underbart sött litet torp ni hyr. Ungarna måste vara eld och lågor! Fast vi har ett torp på vår tomt så skulle jag mer än gärna ha en sommarstuga man kan åka till. Det är ju skönt att komma bort ibland. Ska bli spännande att få följa ert arbete med torpet.

  Kraaam/ Anna

  SvaraRadera
 4. Vad mycket fint du har planterat, ser fram emot att längre fram få se allt blomma :)

  Vad roligt att Ni har blvit med ett torp och så spännande med alla planer du har *ler*

  Ha en riktigt fin dag!
  Kramar Linda

  SvaraRadera
 5. Det var ju jättebra att ni hyr, då kan ni kolla en sommar om ni trivs. Så mycket du har hunnit med och plantera, kommer och bli så fint när allt det blommar.
  Jättekul att du visar oss bilder från torpet.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera

TACK FÖR ATT DU LÄMNAR ETT SPÅR EFTER DIG!
HAR DU INGEN BLOGG VÄLJER DU "ANONYM" ALTERNATIV SEN KAN DU KOMMENTERA
HÄLSNINGAR, OLG@

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails