.... rekommenderar!
Lite mer av goda mat vill jag bjuda på idag! *glad*
Det heter Snabb lövbiffsgryta och är hur lätt&snabb som helst gjort! Och gryta en kall vinter dag - kan det vara nåt bättre? Nej, mycket riktigt!
400 g lövbiff i strimlor
16 pärllökar
olja (jag tar god olivolja) till stekning
200 g färsk svamp (jag tar skogschampinjoner de är mer smakrika än vanliga)
salt/peppar
1 dl vatten eller vit vin (vin ger mer smak)
1 msk kalvfond
2 dl cremé fraiche (jag tar matlagnings yoghurt)
2 msk dijonsenap
röd&grön paprika i strimlor
1 msk soja (jag tar kinesisk)
persilja hackad (det går att använda fryst)
Skalade pärllökar fräsas i het olja tills de blir gyllene bruna. Tillsätt svamp, i bitar. Efter några minuter lägg in köttet och fortsätt fräsa under omröring. Salta & peppra efter smaken.
Häll in vatten/vin och koka upp. Tillsätt senap och cremé fraiche. Lägg in paprika och lätt den sjuda i ca 10-15 minuter. Smaka av med soja och strö över persilja. Servera med kokt potatis eller pasta. GÖTT!
Det ska vi ha idag till kvällsmaten. Och jag kan rapportera att ALLA i familjen älskar den rätt!
Bon appetit! *ler*
Lite mer av goda mat vill jag bjuda på idag! *glad*
Det heter Snabb lövbiffsgryta och är hur lätt&snabb som helst gjort! Och gryta en kall vinter dag - kan det vara nåt bättre? Nej, mycket riktigt!
400 g lövbiff i strimlor
16 pärllökar
olja (jag tar god olivolja) till stekning
200 g färsk svamp (jag tar skogschampinjoner de är mer smakrika än vanliga)
salt/peppar
1 dl vatten eller vit vin (vin ger mer smak)
1 msk kalvfond
2 dl cremé fraiche (jag tar matlagnings yoghurt)
2 msk dijonsenap
röd&grön paprika i strimlor
1 msk soja (jag tar kinesisk)
persilja hackad (det går att använda fryst)
Skalade pärllökar fräsas i het olja tills de blir gyllene bruna. Tillsätt svamp, i bitar. Efter några minuter lägg in köttet och fortsätt fräsa under omröring. Salta & peppra efter smaken.
Häll in vatten/vin och koka upp. Tillsätt senap och cremé fraiche. Lägg in paprika och lätt den sjuda i ca 10-15 minuter. Smaka av med soja och strö över persilja. Servera med kokt potatis eller pasta. GÖTT!
Det ska vi ha idag till kvällsmaten. Och jag kan rapportera att ALLA i familjen älskar den rätt!
Bon appetit! *ler*
Hej nu blir man ju hungrig igen när du frestar med recept!!Ni får mysa och ha det så bra=)
SvaraRaderaKram Annica
Mums vad gott!
SvaraRaderaKram Lotta
Hej ...
SvaraRaderaoch WOOOW jag VANN ...shit vad kul ..har aldrig vunnit nått innan ...så det var verkligen toppen kul att få vinna nått man verkligen ville ha oxå..
lika kul var det ju inte att det var precis när man hade fått nått skit i datorn.
den är inte fixad ännu..men nu har jag lyckas låna dator...
tack igen
kram
Mumsigt go rätt, måste prova.
SvaraRaderaKrya på dig i massor, godis ska vara bra OCH schlagerfestival. Receptfritt!
Kram Linda