söndag, januari 24, 2010

Möblera om

... tycker jag är roligt! Inte lätt i en lägenhet men jag verkligen försöker *ler*

Som jag sa har jag köpt en fin byrå och i dag kom den på plats i vardagsrummet. Sliten och fin är den. Snickrat år 1928 på Herrbrunn av gårdens snickare - Karlsson. Visst är det mycket roligt när man vet historien bakom ting? Det tycker jag!Liten titt får ni idag. Väldigt liten. *skrattar* Liten ljuspåse står på byrån, samt gamla böcker, min azalea och mer smått&gott!


Samma plats när mörkret har fallit...Den äppelskänk har jag fyndat för ett par år sedan på Tradera. För en tia faktiskt! Är det inte underbart?! Vi fick mörkt betsa den och jag tycker väldigt mycket om den även i dag. Torkade blommor från höstmarknaden står vackert i en vit vattenkanna.


Den här fåtölj har jag köpt som en renoveringsobjekt. Jag tänkte utmana mig själv. Har studerat lite hur man tapetserar om möbel och gav mig på djupet! Lite pyssel och omgörningar blev det visst. Men jag är så nöjd med resultatet! Tyget heter faktiskt Ernst!


Och knappar fick jag klä in i samma tyg - tyckte det var så fint med dem! Min nya emmafåtölj kom fram till vardagsrummet. Förut den stått hos äldsta dotter, men hon lagt aldrig stort värde på min skapelse! *ler*Nästa gång jag hoppas att jag kan visa hela byrå samt ..... min tallrikshylla!!!! Jag har hittat en hylla, stor sådan och den är under ommålningen just nu! Så projektet med "snickra egen tallrikshylla" lagts på is, än så länge i alla fall!

Önskar er en underbar vecka! Det kommer jag att ha, bestämmer jag nu!
kramar Olg@

5 kommentarer :

 1. Vad kul att du ville vara med i min utlottning, önskar dig lycka till.
  Vad duktig du var som tog och klädde om fåtöljen, blev jättesnygg...vackert mönster. Vet inte om jag skulle tordas att gå på ett sådant projekt, skulle väl bli en lite pall eller dyl "ler".
  Ha de gott
  Kramiz Britt

  SvaraRadera
 2. Vilket fynd! En slänk för 10:-. Det var en liten titt vi fick av byrån, men du hade en fin ljuspåse där. Och stolen har du klätt om jättefint.
  Ha nu en toppenbra vecka
  Stor kram
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 3. Helt otroligt att du klädde om fåtöljen själv! Har själv två emmor som jag skulle vilja låta klä om men det skulle kosta upp emot 10000kr styck! Har inte vågat ge mig på att klä om dem själv.
  Kram /Anna

  SvaraRadera
 4. Tack snälla! Roligt att kika runt här, Lina

  SvaraRadera
 5. Hej!!
  Vad fint du har klätt om fåtöljen, och knapparna;o) Och en skänk för en tia;o)
  Kram Kram Malin

  SvaraRadera

TACK FÖR ATT DU LÄMNAR ETT SPÅR EFTER DIG!
HAR DU INGEN BLOGG VÄLJER DU "ANONYM" ALTERNATIV SEN KAN DU KOMMENTERA
HÄLSNINGAR, OLG@

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails