fredag, september 27, 2013

Fiskgryta med sparris & dragon

Hej alla godingar!
 
Veckan är slut och inför helgen passar bra med ett enkelt recept.
 
Enkelt & gott, så klart!*ler*
 
Fräs mjukt en gul lök, strö över lite vetemjöl, för att senare grytan ska få en fin konsistens...
 
Häll i (nu höftar jag, kära vänner!)
 
1 dl vitt vin eller hushållsvin, 2 dl vispgrädde och 3 dl vatten och lägg en fiskbuljong tärning. Mortla två teskedar torkad dragon och strö över grytan. Låt allt koka i ca 5 minuter. Skär vitt fisk (t.ex. sej) i mindre bitar och lägg i grytan. Efter några minuter, när grytan kokade upp är din fiskgryta med dragon är färdig! Servera med kokt ris eller som soppa i djupa skålar.
 
Smaklig spis och trevlig helg, mina vänner!
 
kram/Olg@

4 kommentarer :

  1. Vilken härlig fiskgryta! Tackar för receptet! Ja, nu börjar grytornas tid med en massa godsaker!
    Önskar dej en fin fredag!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  2. Gillar inte timjan, men den kan jag ju byta till annat. Låter enkelt och gott.

    Ha en fin helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Läste TIMJAN i din kommentar och tänkte Vadå timjan?! Det är ju dragon ska vara! Omgjort ;)

      Trevlig helg!

      Radera
  3. Hej min vän!
    Hoppas allt är bra med dig!
    Som vanligt så delar du med dig av en massa gott... Speciellt nu på hösten så vill jag laga mer "matig" mat och baka bröd och greja :)
    Jag fyller frysen som om jag trodde att vi skulle bli isolerade under vintern :)
    Stor kram till dig!
    Jessica

    SvaraRadera

TACK FÖR ATT DU LÄMNAR ETT SPÅR EFTER DIG!
HAR DU INGEN BLOGG VÄLJER DU "ANONYM" ALTERNATIV SEN KAN DU KOMMENTERA
HÄLSNINGAR, OLG@

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails